Du vasariški desertai, kuriuose atsiskleidžia vanilės žavesys

Two summer desserts that let vanilla shine

Vasarą puikus metas sulėtinti tempą, mėgautis sezoniniais vaisiais ir uogomis bei atrasti naujus būdus mėgautis jau pamiltais skoniais.
Prema Vanilla komanda žino, kad kokybiškos vanilės aromatui atsiskleisti nereikia daug ingredientų recepte ar sudėtingų technikų.

Šiandien dalinamės dviem gaiviais vasariškais receptais, kurių centre – mūsų pačių ūkyje Madagaskare auginta vanilė. Abu desertai lengvai pagaminami, kvapnūs ir tobulai tinka lėtiems vakarams, šiltiems savaitgalio pusryčiams ar trumpam pasilepinimui.


🍋 Vanilinė granita su citrusais

Itin lengvas desertas atsigaivinimui

Granita – tai tarsi ledų ir sniego deserto derinys: nereikia jokios įrangos, tik šakutės ir šiek tiek kantrybės. Ši versija – su šviežiomis apelsinų ir citrinų sultimis, trupučiu cukraus ir tikros vanilės sėklomis. Gaivu, švelnu ir labai vasariška.

Ingredientai:

  • 250 ml šviežių apelsinų sulčių

  • 125 ml šviežių citrinų sulčių

  • 125 ml vandens

  • 65 g cukraus

  • ½ Prema Vanilla vanilės ankšties

Eiga:

  1. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą.

  2. Įmaišykite vanilės sėklytes ir leiskite sirupui pastovėti apie 10 minučių.

  3. Sumaišykite su citrusų sultimis ir paragaukite – jei reikia, įdėkite daugiau cukraus.

  4. Supilkite į negilią formą ir dėkite į šaldiklį.

  5. Kas 30 min. išimkite ir šakute subraižykite paviršių, kad susidarytų sniego tekstūra. Kartokite, kol granita taps puri ir šerkšninė (apie 3 val.).

  6. Patiekite stiklinėse, papuošę mėta. Norintiems ypatingo akcento – užpilkite trupučiu Prosecco.

Lengvas, gaivus, be pieno produktų – tikras vasaros skonis.


🍓 Keptos braškės su vanile ir balzamiku

Sirupiškos ir be galo kvapnios

Šis desertas – itin paprastas, bet jo skoniui niekas neatsispirs. Braškės, balzamiko actas ir vanilės sėklytės – viskas lėtai kepama orkaitėje, kol uogos suminkštėja ir išskiria natūralų sirupą. Tobulai tinka su ledais, blyneliais ar net skrebučiu.

Ingredientai:

  • 500 g prinokusių braškių, perpjautų pusiau

  • 2 valg. š. cukraus arba medaus

  • 1 valg. š. balzamiko acto

  • 1 Prema Vanilla vanilės ankštis (sėklytės)

  • Nebūtina: čiobrelio lapeliai ar rožiniai pipirai – gurmaniškam poskoniui

Gaminimas:

  1. Sumaišykite braškes su cukrumi, balzamiku ir vanile.

  2. Palikite pastovėti 10 minučių.

  3. Supilkite į kepimo indą ir kepkite 180 °C orkaitėje 25–30 min., kol suminkštės ir susidarys sirupas.

  4. Patiekite šiltas ar atvėsusias – su ledais, graikišku jogurtu, blynais ar brioche duonos skrebučiu.

Desertas, kuriame dera vasaros saldumas ir vanilės šiluma.


Kodėl verta rinktis natūralią vanilę?

Šiuose receptuose vanilė – ne tik priedas, o pagrindinis akcentas. Ji sujungia citrusus, sušvelnina rūgštumą, praturtina sirupus.
Mūsų vanilė auga natūraliomis sąlygomis Madagaskare, o jos ankštys brandinamos ir džiovinamos lėtai – kad išlaikytų maksimalų aromatą.

Kiekviename šaukštelyje – skirtumas, kurį pajusite.


Kurį išbandysite pirmiausia?

Gal norėsis šaltos, citrusinės gaivos šaukšto? O gal šilto, sirupiško braškinio deserto?
Kad ir ką pasirinktumėte – abu receptai sukurti tam, kad leistumėte sau trumpam pasimėgauti vasaros gėrybėmis. 

☀️ Mėgaukimės vasara. Lėtai, nuoširdžiai, su vanile.
Su meile,
Prema Vanilla