Prema Vanilla sužibėjo Gastronomijos savaitės nugalėtojo deserte

Vanilla shines in award-winning dessert at Lithuania’s XV Gastronomy Week

Lapkričio 3–9 d. vykusioje XV-ojoje Gastronomijos savaitėje Lietuvoje daugiausiai lankytojų balsų surinko restoranas Detective, įsikūręs Vilniaus senamiestyje. Šis prancūzų–belgų virtuvės restoranas pelnė Gastronomijos savaitės žvaigždės titulą – ir prie to reikšmingai prisidėjo ypatingas desertas, paruoštas naudojant Prema Vanilla vanilės ankštis.

Desertas, kuris neliko nepastebėtas

Tarp specialaus festivalio meniu patiekalų išsiskyrė Trijų panakotų asorti – subtilus ir elegantiškas desertas, paruoštas su tikra Madagaskaro vanile. Lankytojai gyrė ne tik skonį, bet ir išskirtinį aromatą bei sodrų natūralios vanilės poskonį. Šis įvertinimas nebuvo atsitiktinis – svarbiausias ingredientas, kuris padarė skirtumą, buvo Prema Vanilla vienos kilmės vanilės ankštys, atnešusios desertui gylio, gėlių natų ir švelnaus saldumo.

Prema Vanilla – auginama, o ne superkama

Skirtingai nei daugelis tiekėjų, Prema Vanilla neperka vanilės iš trečiųjų šalių. Vanilė yra auginama nuosavame ūkyje Madagaskare, leidžiant visapusiškai užtikrinti kokybę, atsekamumą ir tvarią gamybą. Visos ankštys yra apdulkinamos rankiniu būdu, natūraliai džiovinamos saulėje, o galutiniam klientui parenkamos tik aukščiausios kokybės pupelės. Ši tiesioginė kontrolė leidžia pasiekti išskirtinį skonį ir aromatą, o taip pat – kurti ilgalaikį poveikį vietos bendruomenėms per darbo vietas ir socialines iniciatyvas.

Tikra vanilė – ne tik skonis, bet ir vertė

Madagaskaro vanilė laikoma viena brangiausių ir geidžiamiausių prieskonių pasaulyje. Prema Vanilla ūkis laikosi etiškos ir tvarios žemdirbystės principų, siekdami tiek skonio tobulumo, tiek teigiamo socialinio poveikio. Tai leidžia ne tik kurti autentišką produktą, bet ir būti patikimu partneriu profesionaliems virtuvės meistrams Europoje ir už jos ribų.

Pergalė, pagrįsta meistriškumu ir tikrais ingredientais

Restorano Detective pergalė – tai ne tik kūrybiškumo įrodymas, bet ir patvirtinimas, ką gali nuveikti aukštos kokybės ingredientai, kai jie atsiduria talentingų žmonių rankose. Šefas Gediminas Merkys ir savininkas Robertas Meržvinskas sulaukė plataus pripažinimo, pilnų staliukų ir spaudos dėmesio visos savaitės metu.

Didžiuojamės, kad Prema Vanilla galėjo būti šios sėkmės dalimi.

Prema Vanilla – nuo ūkio iki lėkštės

Nuo vanilės laukų Madagaskare iki pripažintų Europos restoranų – Prema Vanilla tiekia aukščiausios kokybės vanilės ankštis, kuriose dera skonis, etika ir atsekamumas.

Nesvarbu, ar tai būtų panakota Vilniuje, ar krembriulė Paryžiuje – tikime, kad geriausias skonis prasideda nuo pagarbos: augalui, ūkininkui ir patiekalui.